Wedstrijdinformatie Triathlon Langedijk 2024

Deze 11e editie vindt plaats op in Oudkarspel.
De individuele sessie van de heren start om 19.00 uur. De dames, clinicdeelnemers en trio’s 10 minuten later, om 19.10 uur.
Triathlon Langedijk is een 1/8e triathlon, bestaande uit 600m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Locatie

De start en finish van het evenement zijn bij Café De Heerlijkheid, Dorpsstraat 826 in Oudkarspel.
De wisselzone is op het terrein van Pont Meyer, achter het Café. Het zwemmen zal zijn in de vaart langs het terrein van Pont Meyer. Daarna wordt er gefietst op een parcours in de polder tussen Oudkarspel en Waarland. Als laatste wordt er gelopen door de Dorpsstraat en Spoorstraat in Oudkarspel, heen en weer 2 rondes met de finish nabij Café de Heerlijkheid.

Tijden wedstrijddag

17.45 uur Inschrijfbureau open
18.00 uur Wisselzone open
18.45 uur Briefing deelnemers
19.00 uur Start individuele serie heren
19.10 uur Start dames, clinicdeelnemers en trio’s
21.00 uur Finish laatste deelnemer
21.30 uur Prijsuitreiking in Café de Heerlijkheid
Tot 21.30 uur Ophalen fietsen wisselzone

Belangrijke informatie

Briefing

Vijftien minuten voor de start van de individuele serie zal nog de laatste algemene en specifieke informatie worden verstrekt. Deze briefing vindt plaats nabij de wisselzone op het terrein van Pont Meyer. Alle deelnemers wordt verzocht hierbij aanwezig te zijn.

Het inschrijfbureau

Het inschrijfbureau bevindt zich in Café de Heerlijkheid en is vanaf 17.45 uur geopend. De deelnemers dienen zich hier uiterlijk een half uur voor de start te melden.
Bij het inschrijfbureau zijn veiligheidsspelden verkrijgbaar voor het bevestigen van het startnummer. Voor de fiets ontvangen alle deelnemers een sticker met het startnummer.
Vergeet niet je NTB-licentie of ander legitimatiebewijs mee te nemen! Zonder legitimatie mag de organisatie een deelnemer in opdracht van de NTB niet laten starten.

Kleed– en douchegelegenheid

Op het terrein van Pont Meyer met 4 douches en een toilet, waarvan zowel voor als na de wedstrijd gebruik kan worden gemaakt. Uiteraard zijn er ook in Café De Heerlijkheid toiletten.

Startnummer

Bij aanmelding ontvangen alle deelnemers een tas met daarin:

  • een startnummer voor de individuele wedstrijd, twee startnummers voor de trio’s, te gebruiken bij het lopen en het fietsen. Bij het fietsen moet het startnunmmer op de rug te zien zijn, bij het lopen op de buik.
  • een sticker met het startnummer die zichtbaar op de fiets bevestigd dien te worden (bijvoorbeeld aan een (rem)kabel).
  • een zwemcap, welke na het zwemonderdeel in een daarvoor bestemde container gedropt moet worden.
  • een chip met bandje; deze moet na de finish weer ingeleverd worden.
  • een cadeau’tje/herinnering aan deze wedstrijd.

Fietscontrole

Na de inschrijving en voordat je je fiets in de wisselzone mag neerzetten worden je fiets en je helm gecontroleerd. Belangrijk hierbij is dat het stuur van je fiets aan de uiteinden is afgedopt!

Helm

Bij het fietsen is een valhelm verplicht, geen helm betekent niet starten.

EHBO

Tijdens de gehele wedstrijd zijn er BHV–ers aanwezig op het parcours. Hoofdsteunpunt is op het terras van Café de Heerlijkheid.

Fiets ophalen

Na afloop van de wedstrijd kan elke deelnemer zijn of haar fiets op vertoon van het startnummer ophalen uit de wisselzone. Let op; de wisselzone blijft bewaakt tot 21.30 uur.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal om circa 21.30 uur plaatsvinden. Er zijn prijzen in de categorie heren individueel, dames individueel, jeugd, trio's, 1e Langedijker dame, heer, en trio.

Uitslagen

De uitslagen zullen zo snel mogelijk op de website worden geplaatst en per e–mail naar alle deelnemers worden toegestuurd.

Verkeersregels

De fietsroute wordt op alle kruispunten bewaakt door vrijwilligers, houd je echter te allen tijde aan de algemeen geldende verkeersregels. Voor je eigen veiligheid, maar ook dat van de andere deelnemers en de toeschouwers. Er zijn een aantal heen en weer stukken op het fietsparcours; hou hier rechts en let op tegenliggers bij het inhalen.

Annuleren deelname

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen meld je dan af in je account bij de NTB Inschrijfgeld wordt eventueel terugbetaald conform de NTB annuleringsregeling.

Vrijwilligers

Er is een zeer groot aantal vrijwilligers betrokken bij de beveiliging van het parcours en bij diverse andere zaken. Hun aanwijzingen dienen strikt opgevolgd te worden. De vrijwilligers zijn herkenbaar aan een oranje hesje met de bedrukking ZWEFILO, een verkeersregelaarshesje of een organisatie t–shirt.

Verzorging

Tijdens het lopen wordt bij het keerpunt water en bij de finish water, sportdrank, fruit en snoep uitgedeeld.

Staken wedstrijd

Een deelnemer die de wedstrijd staakt dient dit onmiddellijk door te geven aan de wedstrijdleiding en daarbij zijn/haar startnummer en chip af te geven.